Lesinfo « Autorijschool Super

Lesinfo

Bij Autorijschool Super rijdt u altijd in dezelfde comfortabele lesauto waarin u ook examen doet.

Bij Autorijschool Super hebt u altijd een vaste instructeur die de rijlessen precies afstemt op je vorderingen.

Wij werken volgens het stapsgewijs systeem van makkelijk naar moeilijk. Dit houdt in dat een rij opleiding bij ons uit fase’s bestaat, we behandelen eerst een stuk voertuig kennis.

Daarna behandelen we de stuur techniek en daarnaast de koppeling, rem en gaspedaal bedienen waarna we gaan proberen te schakelen. Vervolgens behandelen we de bediening van de lampen en andere knoppen op het dashboard en bij het stuur.

Pas als u de auto onder controle hebt, dat wil zeggen dat u weet wat u met de auto kunt, dan pas gaan we de weg op oftewel het verkeer in en krijgt u met verschillende verkeerssituatie’s te maken waarin u leert omgaan met andere weggebruikers en zo leert hoe u tijdig kunt anticiperen.

Hierna gaan we pas de examen plaats Winschoten en omstreken leren kennen, veelvuldig situaties waarnemen en onthouden en uiteraard gaan we nog leren invoegen en uit voegen op de auto en autosnelwegen.

Verder leert u drie bijzondere verrichtingen waarvan er altijd twee in het examen zitten.

De stop opdracht, de omkeer opdracht en een parkeer opdracht.

Maar ook leert u de hellingproef, bochtje achteruit, keren op de weg in 3 x steken, halve draai keren, file parkeren, parkeren, achteruit in parkeren en we doen ook nog situatiebevragingen.

Bovendien gaan we een stukje technische gedeelte van de auto behandelen, dit houdt in dat u tijdens het examen wat dingen onder de motorkap aan kunt wijzen en wat vragen over de banden kunt beantwoorden.

_____________________________________________________________________

Let op: Voor degene die op of na 1 november 2011 16,5 jaar worden of al 17 jaar oud zijn. Je kan dan al beginnen met rijles nemen. Meer info vind je op 2todrive.nl